Health Check

Med en Healthcheck tar vi tempen på din sajt. Det är lite som att gå till doktorn för att proaktivt se hur du kan må bättre. Men istället för att ta tempen och kolla dina värden, ser vi över dina möjligheter att generera högre intäkter.  Health Check handlar om att optimera sajter och processer. Verktyget är användbart både för publicister som tjänar pengar på annonsering, men även för företag som vill förstå och agera på sin trafik och säkerställa att besökarna kan hitta rätt för att konvertera och bli kunder.

Så hjälper vi dig med Health Check

Health Check är en tjänst för dig som vill nå bättre resultat. Våra konsulter djupdyker i din nuvarande setup, identifierar hinder på vägen och levererar lösningar som kan hjälpa dig att öka intäkterna, modernisera din ad-stack och underlätta hanteringen av din webbplats. 

Health Check för medieägare: Har du som mål att tjäna mer pengar på din sajt? Med hjälp av våra tekniska specialister görs en djupdykning i era annonssystem och CMS för att se över era förutsättningar och vilka möjligheter som finns. Vi levererar en djupgående analys med konkreta råd som ger er möjligheten att öka era intäkter.

Health Check för företagssajter: Varför konverterar inte våra besökare? Följer vår sajt GDPR? Kan vi spåra våra formulär och sätta upp mål i Google Analytics? Vi hjälper er att skapa förståelse och få kontroll över de viktigaste ingredienserna och fokusområdena för att er sajt ska kunna generera mer digitala intäkter.

Det här ingår i din Health Check

Webbdesign


Det är en utmaning att ta fram en webbdesign som både är användarvänlig och annonsvänlig – men i flera fall går detta hand i hand. För att hitta balans mellan navigering och annonsplacering krävs erfarna konsulter som vet hur man identifierar nyckelpunkter på din webbplats. På så sätt förbättrar vi användarupplevelsen och synliggör annonserna på ett trovärdigt och relevant sätt.

Format


Formatet är a och o när det kommer till digital annonsering. Är ditt mål att få fler annonsörer till din webbplats, är det oerhört viktigt att erbjuda ett format som de flesta av dina potentiella kunder redan använder. Ligger du steget före och anpassar annonsmiljön på din webbplats, kommer du inte bara spara kunden tid och resurser. Formatets popularitet på RTB-marknaden kommer även att öka dina intäkter från den programmatiska marknaden. 

Ad-stack


Som utgivare vill du ha en så effektiv lösning som möjligt för din annonshantering. Nya kunder ska kunna implementeras på ett säkert sätt och lansering av kampanjer ska skötas genom en enkel process. Våra konsulter har erfarenhet av systemoptimering och hur man kan effektivisera sina processer. Vårt mål är att du ska kunna hantera dina affärer och verktyg så bra som möjligt. Genom att undersöka din nuvarande teknik, kan vi ge dig råd för hur du kan komma framåt. Vi hjälper dig att aktivera nya rutiner och ger dig tillgång till ny kunskap och lösningar.

Viewability Check Up


Kvalitet framför kvantitet. När det kommer till digital marknadsföring är det viktigt att kunna redovisa för kunderna hur deras annonser har presterat. Viewability Check Up är ett verktyg som ger dig möjlighet att hitta de bästa sätten för att säkerställa att de bästa åtgärderna vidtas för maximal synlighet på dina annonsplaceringar.

RTB och header bidding


Ditt annonsresultat kan i många fall förbättras genom några enkla korrigeringar. Låt oss se över dina inställningar – och få hjälp att öka dina intäkter på RTB-marknaden. 

Uppföljning


Resultatet av din Health Check kommer att presenteras för dig och bli ett underlag för hur du och ditt team kan optimera och förbättra era processer framöver. Vi kommer finnas tillgängliga och hjälpa er med vidare implementering och förbättringsmöjligheter.

Vad innebär Health Check?

För att kunna prestera och uppnå dina digitala mål, behöver du analysera och utvärdera din nuvarande lösning. Våra digitala experter går igenom samtliga av dina system och uppsättningar för att hitta de områden i processen som kan optimeras. Vårt mål är att öka dina digitala intäkter, är du redo att utvecklas?

Health Check hjälper dig att öka konverteringarna på din hemsida

Här kommer vikten av konverteringar in i bilden. Konvertering betyder kort och gott att besökaren på webbplatsen agerar på det sätt som du vill att den ska agera på. Det kan syfta till en prenumeration, köp av produkt, eller en handling som på sikt kommer att konvertera dem till en kund, exempelvis att de signar upp till ett nyhetsbrev. Hur går då detta till? Det finns inte “ett svar”, men små förändringar kan göra stora skillnader för det övergripande resultatet. 

Health Check hjälper dig att optimera din webbplats

De flesta företag sitter på en oerhörd mängd data, som kan vara svårbegriplig och överväldigande att ta sig igenom. Men tillsammans med analysverktyg som Google Analytics, kan datan brytas ner till strategier. Med rätt spårning och uppsättning kan våra specialister ge dig svar på var kunderna kommer ifrån, vilken sida de spenderar mest tid på och var de försvinner. Detta är värdefull information som blir grunden för din framtida strategi. Med facit i hand kan du optimera det som inte ger resultat eller funkar på sajten idag. Det kan vara en landningssida, CTA eller laddningstiden som stoppar användaren halvvägs i mål. 

För att kunna följa upp om korrigeringarna på sajten faktiskt ger resultat, kommer vi hjälpa dig att ta fram en tydlig mätplan som är anpassad efter kundresan. Mätplanen innefattar alla aktiviteter som skapas för att exempelvis öka varumärkeskännedomen och öka trafiken till sajten. Vi kommer tillsammans sätta upp kortsiktiga och långsiktiga mål som är mätbara, realistiska och tydliga. Därefter följer vi kontinuerligt upp var i kundresan som besökarna konverterar och vilken variant av konvertering det handlar om, för att kunna optimera sajten efterhand. Detta kan göras genom exempelvis A/B tester. Det är vanligt att små förändringar är det som ger stor skillnad på slutresultatet.

Därför Health Check


Vårt team består av tekniska specialister, webbanalytiker och annonsexperter som är nördigt intresserade av hur man kan optimera sin sajt. Vi har under våra många år i branschen lärt oss hur man hittar dolda fel, vilka små förändringar som gör stor skillnad och hur man får en sajt att nå sin fulla potential. Med rätt tekniska redskap i handen, optimerar vi relevanta KPI:er och metrics för att öka dina intäkter och konverteringar i den digitala världen. Med vår Health Check kan din webbplats bli hälsosam och leverera på lång sikt.

Vill du veta mer?

Andreas Marzo

Head of Digital

andreas@adelivery.se070 828 48 17